Mästerskapet hålls v27, torsdag 6 juli till lördag 8 juli vid Rastaholm, Södra Björkfjärden, Ekerö, Stockholm. Vi kommer också hålla tuneup onsdag 5 juli. Stockholms segelsällskap, SSS, håller mästerskapet och har lång erfarenhet av att arrangera SM. Vi är mycket nöjda med SSS håller i vårt SM under jubileumsåret då vi också firar 50 år med IF-båten. Våra båtar kommer ligga samlade i hamnen där det också finns sjösättningsmöjligheter för trailerbåtar. Utseglingen till banan är kort och södra Björkfjärden stor. Det kommer att finnas möjlighet att bo i seglarstugor eller vandrarhem i direkt närhet. Man kan också ställa upp husvagn på området. Det finns klubbhus och restaurang i hamnen.

Rastaholm ligger på Ekerö, nära Stockholm och tillfart från Hammarbyslussen tar ca 3 timmar. Det går också slussa från Östersjön in till Mälaren via Södertälje. Bokningar inför SM sköts via Rastaholms värdshus: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Priser: Övernattning på vandrarhemmet 315 kr/person och natt. Hyra lakan o handduk 65 kr/set. Frukostbuffé 95 kr/dag. Lunchpaket 95 kr/paket. Regattamiddag (buffé) inklusive öl/vin 325 kr/person. Kvällsmiddag exklusive dryck 125 kr/person. Bastun kommer vara öppen alla dagar.

>> Hyreskonktrakt  

>> Hyresavtal underlag

>> Stockholms segelsällskap

>> Rastaholm värdshus 

Uppdatering 17-05-28 Vid dagens datum är det 13 besättningar anmälda till IF-SM. Samtliga besättningsmedlemmar måste vara medlemmar i en klubb ansluten till Svenska Seglarförbundet. Rorsman måste också ha giltig tävlingslicens (löses hos Svenska Seglarförbundet) samt vara medlem av IF-förbundet. Kappseglande båt måste ha ett giltigt mätbrev. Viktigt att kolla det, speciellt om du har en lånebåt. Behöver du ett mätbrev inför SM-seglingarna på Rastaholm? Hör av dig till Lars Gradén eller Fredrik Wigelius i god tid innan IF-SM (3 veckor) Kontaktuppgifter finns på >>IF-båt förbundets sida.

Uppdatering 17-06-12 Nu är det 18 besättningar anmälda. Vi kan glädjande nog meddela att det finns ytterligare 2 lånebåtar att hyra och båda är kappseglingsutrustade. Kom ihåg att du också kan boka in dig på regattamiddagen och kvällsgrillningar mm även om du inte deltar i tävlingen, vi firar ju 50 år med IF-båten också!

Uppdatering 17-06-27 Vi blir 24 båtar på SM. Det finns en fin lånebåt ledig i Åkersberga. Nu har vi alla betalt anmälningsavgiften och bokat in måltider? Vi ses på Rastaholm!

Tidsprogram
Tisdag 4/7 Inmätning av båtar
Onsdag 5/7 Tune up race (Tord Sundéns pris) & invigning av IF-SM 2017 med bubbel o middag.
Torsdag 6/7 Racedag 1 & grillmiddag på kvällen
Fredag 7/7 Racedag 2 & grillmiddag på kvällen
Lördag 8/7 Racedag 3 & Regattamiddag med prisutdelning samt firande av "50 år med IF-båten"
Besök oss gärna under veckan! Värdshuset är öppet, Jasmin Lau 0856023070 >>www.rastaholm.se

Onsdag 5/7 Tord Sundéns pris (tune up)
Strålande solsken, frisk vind som vred åt höger gav ett långt kryssben mot Midsommargrundet där vi rundade och gippade och hissade spin i lovart. Ingen deltagare klarade bära spinnaker hela vägen då det var halvvind till att börja med men slutade i härlig slör. Snabbast var Henrik Janmark med besättning (fam) som vann. De startade i lä och lyftes mot märket samtidigt som många i fältet förseglade sig något åt höger. Fin dag!

Torsdag 6/7 SM-dag 1
Vädret är vackert, banorna är raka och vinden frisk i 2 race, men lättade ur precis i starten på 3:e racet. Välarrangerat från SSS med långa fina banor och korta väntetider. Motståndet var också bra med många duktiga seglare där målgångarna blev tighta. Vi fick också fokusera lite extra i länsrundningarna där det var många båtar runt ett märke, men inga incidenter i alla fall vad vi känner till i skrivande stund. Sportsmässigt seglande också där göteborgarna tog straff vid en knappt synbar touch av lovartsmärket. Våra seglarvänner från Holland var nöjda med det tuffa motsåndet och har varit flitiga på att fota och filma. Vi har också filmat under någon segling och en goprofilm kommer senare i kväll (hoppas vi)...

IF SM 2017 dag 1

Fredag 7 juli SM-dag 2
Trixiga vindar och en hel del vindvrid på andra racet. Maxtiden gick ut för flera seglare vilket var synd, men så är det på Björkjärden ibland. Skönt att vi kunde dock genomföra tre tävlingar. I morgon avgörs det. Inget är givet ännu. Här är resultatet efter dag två.

Lördag 8 juli SM-dag 3
Två seglingar var planerade och mästerskapet avgjordes redan i den första. Vinnaren blev Apelsinen med Pontus, Tomas och Anders från Uppsala. Fantastiskt bra seglat! Stort grattis! Dagens sista segling bjöd på jämn fin vind och vi njöt av att kryssa och länsa på en rak och fin bana i perfekt sommarväder där Nils Virving spikade och kom tvåa i mästerskapet. När seglingarna avslutades väntade någon timmas intensivt båtpyssel med montering av motorer och att plocka ned semesterutrustningen i IF-båtarna igen. Kvällen inleddes med en lång prisutdelning 18.00. Vi återkommer med fler detaljer om den senare. Därefter tackade våra Holländska seglare för fina seglingar och bjöd på traditionell Holländsk aperitif före regattamiddagen. Festen pågick till sent...


Spänningen släpper efter 3 dagars superfokus och en fantastiskt fin serie seglingar. Från vänster Anders, Pontus och Tomas.

Ovan på bilden är slutresultatet för IF-båt SM 2017 (se också PDF-filen i länken nedan som också visar hela besättningen)

>> Slutresultat SM 2017 Fullständig PDF

Kommentarer   

#1 Sv: SM i IF-båt 2017Carsten Scheel 2016-11-23 07:12
Er det muligt at en dansk besætning kan låne en båd til SM?
#2 Sv: SM i IF-båt 2017Martin 2017-03-04 08:39
Hej Carsten! Det är klart att det är möjligt! Just nu har vi inte så många lånebåtar, men vi jobbar på det. Det är ju långt kvar till SM. Skicka ett ebrev till mig med mer information om era planer och önskemål så har vi konkret info att jobba på.
Mvh Martin martin.b.rundstrom@gmail.com
#3 Anmälan har öppnat!Uma Rundström 2017-04-27 22:42
Nu går det anmäla sig på Stockholms segelsällskaps hemsida:)
#4 Båtar till SMMartin Rundström 2017-05-08 08:33
Hej! Det finns i nuläget 3 potentiella lånebåtar till SM. Kontakta mig för info. Var själv aktiv och skriv på IF-forumet att du vill låna/hyra båt till SM så får vi kanske fler som blir intresserade att ha sin egen IF representerad på SM.

Jag ser att det är 8 anmälda besättningar nu på SSS´s hemsida...
#5 Fler lånebåtar?Martin Rundström 2017-05-21 10:11
Hej! Vi är glada att vi kunnat hjälpa med 4 lånebåtar inkluderat Prydamari. Det finns fler som är intresserade av att hyra/låna IF-båt till SM, kontakta mig om du funderar på att hyra ut din båt till årets SM!
#6 Ytterligare lånebåt 10/6Martin Rundström 2017-06-10 08:41
Hej! Det är nu klart att vi kan presentera ytterligare en lånebåtar, Solitude och Modesty. Generöst och roligt att så många lånar ut sin båt:
1. Pryamari 3049 (Skeppare Marek Janiec)
2. Tilikum 1888 (Skeppare Michel Zandbergen NED)
3. Mazurka 3008 (ledig)
4. SWE 312 (Skeppare Anders Ewert SWE 222)
5. Solitude 1792 (ledig)
6. Modesty (Skeppare Joop Somhorst)
Seglarhälsningar Martin R 0707339696
#7 23 båtar anmälda!Martin Rundström 2017-06-19 11:31
Många deltagare och vi väntar på någon eftersläpande anmälan också så vi blir upp mot 25 båtar.

Lediga lånebåtar nu är Mazurka 3008 som finns i Norrköping
Solitude 1792 som finns i Åkersberga

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera